Waarom Geboortefotografie?


WAAROM EEN GEBOORTEREPORTAGE?
Tijdens mijn eigen bevalling zijn er foto’s met een mobieltje gemaakt. Niet beseffend dat deze foto’s mij later zo ontzettend dierbaar zouden zijn en zouden helpen om alles rustig te herbeleven en verwerken. De foto’s waren helaas allemaal onscherp en bewogen. Dat moet toch ook anders kunnen?
Omdat een geboorte van je kindje de meest indrukwekkende dag in je leven is, verdiend deze dag het om professioneel te worden vastgelegd. Geboortefotografie gaat verder dan het moment waarop de baby geboren wordt. Het gaat om het vastleggen van de details: de emoties, de ondersteuning door de partner en eventuele andere aanwezigen, de kracht, de volharding. De eerste ontmoeting met je kindje, de tranen van geluk, de opluchting, de liefde. De eerste controles waarvan ouders vaak niet alle details meer kunnen herinneren. Al deze momenten zullen jouw unieke geboorteverhaal vertellen.
Wanneer je ervoor kiest om een geboortereportage te laten maken, leg ik de geboorte van jouw kindje op een pure, integere en professionele manier vast.

WERKWIJZE
Vanaf 2 weken voor de uitgerekende datum ben ik 7 dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar. Wanneer er regelmatige weeën zijn nemen jullie mij zo snel mogelijk contact met mij op.
Wanneer ik bij jullie thuis of in het ziekenhuis aan kom zal ik de bevalling in verhalende lijn vastleggen. De sfeer, de mensen om je heen, de details, de emoties… Tijdens de reportage blijf ik zoveel mogelijk op de achtergrond. De eerste uren na de geboorte blijf ik aanwezig om de aller eerste kostbare momenten vast te leggen.
De foto’s worden gemaakt zonder flitslicht en uitsluitend met het beschikbare licht in de kamer.

Ben je geïnteresseerd in een geboortereportage? Maak dan nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Meer Geboortefoto’s vind je hier